Cestujte na osemfinále Ligy majstrov: Miláno, Paríž alebo Dortmund?

Osemfinálový žreb Ligy majstrov bol k niektorým klubom zmierlivejší, s inými zase zľutovanie nemal. Účastníci sú zastúpení až v siedmich rôznych krajinách, takže vycestovať za futbalom môžete vo februári a v marci 2023 do rôznych kútov Európy. Kam to bude?

 

Osemfinálové zápasy Champions League 2022/2023

PRVÉ ZÁPASY DÁTUM  MIESTO
PSG - Bayern Mníchov 14.2.2023 Paríž
AC Miláno - Tottenham Hotspur 14.2.2023 Miláno
Club Bruggy - Benfica Lisabon 15.2.2023 Bruggy
Borussia Dortmund - Chelsea Londýn 15.2.2023 Dortmund
FC Liverpool - Real Madrid 21.2.2023 Liverpool
Eintracht Frankfurt - SSC Neapol 21.2.2023 Frankfurt
RB Lipsko - Manchester City 22.2.2023 Lipsko
Inter Miláno - FC Porto 22.2.2023 Miláno
     
DRUHÉ ZÁPASY DÁTUM MIESTO
Chelsea Londýn - Borussia Dortmund 7.3.2022 Londýn
Benfica Lisabon - Club Bruggy 7.3.2022 Lisabon
Bayern Mníchov - PSG 8.3.2022 Mníchov
Tottenham Hotspur - AC Miláno 8.3.2022 Londýn
FC Porto - Inter Miláno 14.3.2022 Porto
Manchester City - RB Lipsko 14.3.2022 Manchester
SSC Neapol  - Eintracht Frankfurt 15.3.2022 Neapol
Real Madrid - FC Liverpool 15.3.2022 Madrid

 

PSG - Bayern Mníchov

Ak by sa parížanom podarilo streliť v skupinovej fáze iba o jeden gól viac, preskočili by Benficu a o tomto zápase by sme sa dnes nerozprávali. Nestalo sa tak a my sa môžeme tešiť na megašláger dvoch futbalových gigantov. Tréner PSF Christophe Galtier dokázal v tejto sezóne zlepšiť hru francúzskych šampiónov, máme sa však kvôli žrebu s Bayernom obávať ďalšieho skorého odchodu ale teraz sme  Neymara, Messiho a Mbappého z Ligy majstrov?

Bayern si musí myslieť, že urobil niečo zlé, čím naštval UEFA vzhľadom na žreby Ligy majstrov v tejto sezóne. Nemecký šampión bol v „skupine smrti“ s Barcelonou a Interom a aj tak dokázal vyhrať všetkých šesť zápasov. Niet divu, že ho veľa ľudí pasuje do role celkového víťaza tohto ročníka Ligy majstrov. V tomto megašlágri sa máme naozaj na čo tešiť!

Vstupenky a zájazdy na PSG - Bayern Mníchov a odvetu nájdete tu

 

58318MGR.png
Zdroj: GOAL

 

AC Miláno - Tottenham Hotspur

Milánčanom meranie síl proti anglickému tímu v skupinových fázach nedopadlo príliš dobre. Rossoneri si ale budú chcieť napraviť chuť a poraziť Antonia Conteho a Tottenham v osemfinále. Vyradenie bývalého šéfa Interu a Juventusu z Ligy majstrov by Rossoneri veľmi dobre padlo a nie je to určite za hranicami ich možností.

Spurs sa cez skupinovú fázu Ligy majstrov dostali na základe nie veľmi oslnivých výkonov. Taliansky tréner bude dúfať, že v čase, keď Tottenham nastúpi proti AC Miláno, bude mať k dispozícii v tíme nové tváre z januárových prestupov a zvýši tak svoje šance dostať sa cez Rossoneri ďalej. 

Vstupenky a zájazdy na AC Miláno - Tottenham Hotspur a odvetu nájdete tu

 

58322MDE.png
Zdroj: GOAL

 

Club Bruggy - Benfica Lisabon

Zo všetkých víťazov skupín, ktorých si mohli vyžrebovať, by Club Bruggy mohol mať pocit, že Benfica je najmenej náročným súperom. Belgický klub tak stále živí šance, že by sa po tomto dvojzápase mohol prebojovať do štvrťfinále.

Odhodlanie hrať naplno až do konca skupinovej fázy sa pozitívne odrazilo na osude Benficy. Posledný zápas nevypustili, o jeden gól v celkovom hodnotení predbehli PSG na prvom mieste a los im doprial viac ako hrateľného súpera v podobe Club Bruggy. Čo na to asi tak hovoria v Paríži?

Ak máte záujem vycestovať na tento zápas alebo odvetu, kliknite tu

 

58320MTA.png
Zdroj: GOAL

 

Borussia Dortmund - Chelsea Londýn

Na základe aktuálnej formy to vyzerá na najvyrovnanejší zápas vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov. Ak tomu Dortmund uverí, má šancu veľmi potrápiť a vyradiť Chelsea v osemfinále. Prečo nie? 

Chelsea môže byť po januárovom prestupovom období celkom iné zviera, ako je teraz. Aktuálne je vo svojich výkonoch celkom nekonzistentná, do začiatku vyraďovacích kôl je však ešte ďaleko a proti Dortmundu to bude poriadne napínavé! 

Vstupenky a zájazdy na Borussia Dortmund - Chelsea Londýn a odvetu nájdete tu

 

58324MTQ.png
Zdroj: GOAL

 

FC Liverpool - Real Madrid

Obhajca trofeje Real Madrid sa v osemfinále futbalovej Ligy majstrov stretne v repríze finále uplynulého ročníka s FC Liverpool. Bude Liverpool v roku 2023 stále taký nekonzistentný? Jurgen Klopp dúfa, že nie, inak by ich dvojzápas proti Realu Madrid mohol byť dosť jednostranný.
The Reds sa chystajú na odvetu po tom, čo v posledných rokoch trikrát prehrali s Los Blancos (vrátane dvoch finálových prehier). 

Ak by si Real vlastnoručne vybral svojho súpera z posledných 16 tímov, Liverpool by to určite nebol. Zároveň sa však Realu naskytla príležitosť vyradiť jedného z potenciálnych vyzývateľov, ktorí si brúsia zuby na ich korunu kráľa Ligy Majstrov. 
Zápas na Anfielde nebude ľahký, bez ohľadu na to, v akej forme bude Liverpool dovtedy, ale odveta na Santiago Bernabeu má potenciál byť rovnako veľkou výhodou pre obhajcu titulu.

Vstupenky a zájazdy na FC Liverpool - Real Madrid a odvetu nájdete tu

 

58321ZmV.png
Zdroj: GOAL

 

Eintracht Frankfurt - SSC Neapol

Frankfurt je jediný tím, ktorý v tejto sezóne bude debutovať vo vyraďovačkách Ligy majstrov. Eintracht však dostal nezávideniahodnú úlohu nájsť spôsob, ako zastaviť skvelý Neapol. Šampióni Európskej ligy za posledných 12 mesiacov spôsobili v euroúpskom futbale veľa prekvapení. Prečo by im to nemohlo výjsť aj proti Neapolu?

Najlepše strielajúci klub skupinovej fázy Neapol vyzerá zatiaľ v tejto sezóne takmer nezastaviteľne. Jediná vec, ktorá ich môže aktuálne zastaviť, je nadchádzajúca prestávka kvôli Majstrovstvám sveta. Ak však v Neapole dokážu pokračovať tam, kde skončili, môže to byť na jar v Lige majstrov ešte poriadne zaujímavé!

Vstupenky a zájazdy na SSC Neapol - Eintracht Frankfurt nájdete tu

 

58323YTU.png
Zdroj: GOAL

 

RB Lipsko - Manchester City

Odmena pre Lipsko za to, že prvýkrát v histórii vyhralo štyri po sebe idúce zápasy Ligy majstrov? Osemfinále proti Manchestru City! Tím Marca Rosea v skupinovej fáze porazil Real Madrid a preto by bolo od nás nepekné ho v zápase proti anglickému gigantovi podceňovať.  

V Manchestri sa po žrebe osemfinále Ligy majstrov tľapkali po pleci, aký to len priaznivý žreb dostali! Proti Lipsku to Citizens vedia a tak sa len s úškrnom prizerali, koho pridelí žreb ich najväčším konkurentom v boji o ušatú trofej. Ak by mal Pep Guardiola vo svojej kancelárii v Etihad Campus po ruke cigaru, bolo by mu odpustené, že si ju zapálil, keď sledoval udalosti v Nyone.

Vstupenky a zájazdy na RB Lipsko - Manchester City a odvetu nájdete tu

 

58319MmY.png

Zdroj: GOAL

 

Inter Miláno - FC Porto

Inter je pomerne spokojný so svojim osemfinálovým žrebom a Porto považuje za hrateľného súpera.  Mužstvu Simone Inzaghiho stále chýba konzistentnosť, ale podarilo sa im z Ligy majstrov vyradiť Barcelonu a tak sa v Miláne už tešia na súboj proti portugalskému majstrovi.

Snaha Porta skončiť na čele svojej skupiny im pomohla vyhnúť sa akémukoľvek z favoritov Ligy majstrov. Ale poraziť tím Interu a postúpiť ďalej, to bude tvrdá skúška. Tím Sergia Conceicaa bude na jar pripravený, ich postup cez Inter by bol prekvapením. 

Vstupenky a zájazdy na Inter Miláno - FC Porto nájdete tu

 

58325NzU.png
Zdroj: GOAL



Hodnocení článku

0x