Formula 1 2023: kam to budete mať zo Slovenska najbližšie?

Veľká cena Maďarska - Budapešť

Pre väčšinu fanúšikov Formuly 1 na Slovensku je práve Hungaroring voľbou číslo jeden, kam za formulou vycestovať. Hungaroring leží približne 20 kilometrov od Budapešti a v kalendári patrí medzi tie zaujímavejšie trate, kde nebudete mať núdzu o dávku drámy a skvelých súbojov na trati. Hlavný pretek štartuje 23. júla 2023.

F1 Maďarsko

Okrem iného, hlavné mesto Budapešť doslova dýcha históriou. Ak sa počas júlového víkendu vyberiete na formule, určite si pozrite aj krásne historické pamiatky v centre mesta a ochutnajte lokálnu kuchyňu, ktorá je naozaj skvelá. 

Zájazd na veľú cenu Maďarska si môžete pozrieť tu

 

Veľká cena Rakúska - Spielberg

Rakúsko je ďalšou destináciou, kam to máte na Formulu 1 zo Slovenska ,,na skok". Určite je každému fanúšikovi F1 jasné, že Red Bull Ring je ,,domácim" pretekom stajne Red Bull, kde každý rok vládne perfektná atmosféra. 

F1 Rakúsko

Do rakúskeho Spielbergu, malého mestečka s niečo viac ako 5 000 obyvateľmi, sa zo Slovenska dostanete za pár hodín napríklad autom alebo kľudne autobusom. Podujatia organizované pod hlavičkou Red Bull sú vo svete známe svojou show a bohatým programom, preto si určite v Rakúsku prídete na svoje a nudiť sa tu počas víkendu určite nebudete. Hlavný pretek štartuje 2. júla 2023.

Zájazd na veľú cenu Rakúska si môžete pozrieť tu.

 

Veľká cena Emilia-Romagna - Imola

Imola má úžasnú lokalitu s toskánskymi kopcami na juhu, jadranskými plážami na východe a gastronomickými pôžitkami miest ako Bologna, Parma a Modena na západe. Trať je všetko len nie nudná a celá atmosféra pretekov je ešte špecifická tým, že v nedalekom Meranelle sídli samotné Ferrari, čo dodáva zážitku šmrnc.

F1 Imola

Nemožno obísť ani fakt, že návšteva Imoly je pre fanúšikov F1 príležitosťou vzdať úctu Ayrtonovi Sennovi a Rolandovi Ratzenbergerovi, ktorí prišli o život na Veľkej cene San Marína v roku 1994.
Ak chcete spojiť skvelý športový zážitok s návštevou nádherného Toskánska, vidíme sa na Imole! 

 

Veľká cena Talianska - Monza

Veľká cena Talianska je jedným z tradičných a klasických pretekov majstrovstiev sveta F1 - jazdí sa na okruhu Autodromo Nazionale Monza. Tak ako sme spomínali, že v Rakúsku je doma Red Bull, môžete hádať, komu patrí prívlastok ,,domáci" v Monze. Samozrejme ide o domácu stajňu Ferrari, čo je vo veľkom vidieť a počuť aj v zastúpení v hľadisku počas hlavného preteku.

F1 Taliansko

Ak sa vyberiete na Veľkú cenu do Monzy, počas víkendu v Taliansku ponúka toto mesto vďaka svojej polohe skvelé možnosti, ako tráviť voľný čas. Ak ste fanúšikmi futbalu, odporúčame vybrať sa na štadión San Siro a pozrieť si zápas jedného z domácich tímov AC Miláno alebo Inter Miláno. Na skok to z Monzi máte aj do Bergama, kde hrá svoje domáce zápasy Atalanta a takisto aj samotná Monza je nováčikom v talianskej Serie A. Určite nevynechajte návštevu Milána, mesta módy, kde môžete navštíviť historické pamiatky a ochutnať skvelú taliansku kuchyňu. Veľka cena Talianska je naplánovaná na 3. septembra 2023.  
Zájazd na veľú cenu Talianska si môžete pozrieť tu

Na ktorom okruhu sa nabudúci rok spoločne uvidíme?



Hodnocení článku

6

Čtěte také:

Los Premier League 2018/2019 Monte Carlo Rolex Masters 2024 Barcelona Open 2024 - program, termíny MS v ľadovom hokeji 2024 v Česku - rozpis zápasov, program, skupiny Ženeva - autosalón, mesto, novinky, zájazdy