Ženeva - autosalón, mesto, novinky, zájazdy

 

 

 

 

 

Ženeva

Ženeva je mesto v južnom Švajčiarsku, leží pri výtoku Rhôny zo Ženevského jazera. Samotná Ženeva má 186 tisíc obyvateľov. Je priemyselným, obchodným a finančným centrom svetového významu. Sídli tu viacero medzinárodných organizácií. V Ženeve je električková, trolejbusová aj autobusová hromadná doprava, ktorú prevádzkuje podnik TPG. Prímestská doprava na niekoľkých miestach prekračuje francúzske hranice. Mesto a kantón sú výborne napojené na medzinárodnú dopravnú sieť. Nachádza sa tu po Zürichu druhé najväčšie letisko vo Švajčiarsku Genève-Cointrin, napojenie na francúzsku vysokorýchlostnú sieť TGV a diaľničnú sieť.

 

 

Hoci Ženeva je naozaj bohatá na monumenty, ktoré majú za sebou pekných pár núl, pri prechádzke mestom neobíďte ani dominanty nevyčísliteľnej hodnoty. V Ženevskom prístave nájdete najvyššiu fontánu v Európe, ktorá rýchlosťou 200 km/h strieka vodu do výšky 140 metrov. Katedrála Svätého Petra je unikátna vo svojej románsko, goticko, neoklasickej architektúre a dominuje mestu už od dvanásteho storočia. Za návštevu stojí aj Anglická záhrada s národným pomníkom, ktorým sú netradične dve mladé ženy.

 

 



Hodnocení článku

0x

Čtěte také:

EURO 2024 - miesta, dátumy a štadióny Los Premier League 2018/2019 Turnaj majstrov 2017 Formula 1 - novinky, tabuľky, zájazdy Formula 1 2023 - kalendár, termíny, miesta